mandag 22. oktober 2007

Folketelling i Lima, og en liten smak av Norge:)

En liten oppdatering fra Lima! I går (søndag) var det ”censo”(folketelling) i Lima. Hele Limas befolkning skulle altså bli telt. I tillegg registreres de som har vann og lys, de som er analfabete og lignende. Denne folketellinga medførte at hele Limas befolkninger må holde seg i huset til de var registrert. Dette utnytta Lena og jeg til det ytterste, og fikk sett Lima fra en roligere side. Dagen starta med en liten gåtur på en av Limas vanligvis trafikkerte vei – Javier Prado. Det var stille, sol og idyll – noe som er en sjelden opplevelse her.
Fra å ha starta dagen ganske så rolig, skulle vi, etter denne spaserturen, lage mat. Ikke bare en hvilken som helst rett, men kjøttkaker med brun saus, kokte poteter, brokkoli og gulrøtter. Første hindring: Vi hadde aldri lagd det før. Andre hindring: Vi mangla både ingredienser og oppskrift. Dermed gikk turen til matprat.no, og med litt improvisasjon klarte vi til slutt å lage en slags farse til kjøttkakene. Til vår store overraskelse, smakte de utrolig godtJ Etter denne suksessen, og med godkjennelse fra vår vertsmor, tenkte vi at ingenting kunne gå galt nå!! Der tok vi feil. Kan nevne poteter som ble litt glemt, brokkoli som vi i det hele tatt glemte at vi hadde, og den brune sausen som aldri ble brun. (Du har rett mamma, jeg kan ikke lage brun saus) Tross våre hindringer vil jeg si at dette måltidet ble en suksess. Og, for dere som ikke har prøvd det; kjøttkaker og hvit saus er overraskende godt;)
Etter dette fantastiske måltidet kjørte vi bil. Var rett og slett en liten biltur bare for å kjøre bil mens det var få biler må veien. Sannsynligvis siste gang jeg fikk kjørt bil på 6 måneder..trist:(( Begynner å innse litt hvor lenge det er vi skal være her, men har heldigvis klart å styre unna store nedturer foreløpig. Merker det skal bli godt å starte og jobbe på mødresenteret. Er bare en uke til nå, og gleder meg veldig til det:)

Ingen kommentarer: